Κατέκτησε το GOLD βραβείο στην κατηγορία της Βέλτιστης Μαθησιακής Εμπειρίας από τα Education Leader Awards..!

Μέσα στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT-Δράση για την εκπαίδευση υλοποιεί καινοτόμες δράσεις για όλα τα παιδιά , με σκοπό να προάγει την επιστήμη και τη γνώση γενικότερα. Εκπαιδευτικά εργαστήρια, πανελλήνιοι διαγωνισμοί ρομποτικής για όλα τα παιδιά, δημιουργική κατασκήνωση, δράσεις για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, δημιουργικά πρωινά και πολλές ακόμα δράσεις είναι το εισιτήριο της eduACT στο ταξίδι της γνώσης , με συνταξιδιώτες ..τα παιδιά!

Σε όλα αυτά τα χρόνια και μέσα από την πληθώρα των δραστηριοτήτων της, η eduACT προώθησε την άτυπη εκπαίδευση με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο για όλα τα παιδιά. Για τον Οργανισμό, η πρόσβαση στη γνώση αποτελεί θεμέλιο λίθο και έτσι, η επέκταση των δράσεων σε όλη την Ελλάδα έδωσε ακόμη ένα κίνητρο να συνεχιστεί το ταξίδι της γνώσης ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη. Έχοντας την τύχη καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού να συναντά τους αυριανούς ηγέτες, τους μικρούς επιστήμονες που συμμετέχουν στις δράσεις της, έχει την τιμή και να τους απονείμει βραβεία για την προσπάθεια αλλά και την αριστεία τους. Μαθαίνοντας για ποιον λόγο μαθαίνουν στο σχολείο , τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο χρήσιμες ηγετικές ικανότητες χρήσιμες για την πορεία ζωής τους. Επιπλέον , οι ηγέτες του μέλλοντος καταφέρνουν κάθε χρόνο να δίνουν λύσεις σε ρεαλιστικά προβλήματα του ευρύτερου περιβάλλοντός τους και κατ’ επέκτασιν και στην κοινωνία τους.

Έχοντας διανύσει λοιπόν αυτά, ήρθε η στιγμή το έργο της να βραβευτεί και έτσι την Παρασκευή 19 Μαίου , η eduACT παρέλαβε ένα από τα πιο τιμητικά βραβεία στον χώρο της παιδείας, τα Education Leaders Awards 2018 powered by RDC Informatics. Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής η εταιρεία Boussias Communications διοργάνωσε μία βραδιά όπου όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την εκπαίδευση ήρθαν σε επαφή και αναδείχθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές  τους στον τομέα.

Εκείνη την βραδιά, η eduACT, δια του προέδρου της κ. Κώστα Βασιλείου παρέλαβε ένα εξαιρετικά σημαντικό και τιμητικό βραβείο. Της απονεμήθηκε το GOLD βραβείο στην κατηγορία  “Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία”για το “Ανακαλύπτοντας τη γνώση ανακαλύπτουμε ηγέτες”, από μία κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης. Το βραβείο αυτό αποδεικνύει πως το έργο της eduACT , προσφέρει στα παιδιά τον καλύτερο τρόπο για να έρθουν πιο κοντά στην γνώση, αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους. Διακρίθηκε μάλιστα ανάμεσα σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οργανισμούς που προέρχονται είτε από την δημόσια είτε από την ιδιωτική εκπαίδευση και κατάφερε να αποσπάσει την καλύτερη διάκριση στην κατηγορία της για το σύνολο του εκπαιδευτικού της έργου όλα τα χρόνια λειτουργίας της.

Βέβαια, πρωτίστως για να κατακτηθεί αυτό , χρειάστηκε η συνδρομή και αφειλοκερδής συμβολή εκατοντάδων εθελοντών , παιδιών και γονέων,  αλλά και η στήριξη εκείνων των επιφανών στον χώρο της εκπαίδευσης ανθρώπων που ξεχώρισαν την eduACT ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές δίνοντας της έτσι το εισιτήριο για να επεκτείνει παραπέρα το ταξίδι της.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο αυτό , κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του FIRST LEGO League Jr. στη Μονή Λαζαριστών την Κυριακή 20 Μαίου 2018 αφιερώθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα με αφορμή την εκ νέου συνεργασία του Οργανισμού με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο  της τελετής απονομής των βραβείων Education Leaders Awards 2018 powered by RDC Informatics

Κατηγορίες: Uncategorized

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *