Το FIRST® LEGO League Jr. που για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 έχει τίτλο «MISSION MOON», καλεί όλα τα παιδιά έως 10 ετών  να εξερευνήσουν το διάστημα!

Τα παιδιά, μέσα από μια γιορτή γνώσης και ομαδικής εργασίας καλούνται να μάθουν για το διάστημα και πιο συγκεκριμένα, την «Αποστολή στη Σελήνη» στον μοναδικό διαγωνισμό που δεν καλλιεργεί τον  ανταγωνισμό. Η δημιουργία μιας αφίσας με την οποία θα αποτυπώνεται το θέμα που επιλέγουν σχετικά με τη δημιουργία μιας βάσης για τον άνθρωπο στη Σελήνη καθώς και η δημιουργία μιας κατασκευής με LEGO®, αποτελούν τους τρόπους με τους οποίους οι ομάδες θα παρουσιάσουν το δικό τους ταξίδι στο διάστημα βασισμένοι στα Core Values.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, η eduACT συνδιοργανώνει για Τρίτη συνεχή χρονιά με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και  Σταυρουπόλεως τον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής , στην σκηνή Σωκράτης Καραντινός του ΚΘΒΕ , εντός της Μονής Λαζαριστών, όπου θα συμμετάσχουν περισσότερα από 180 παιδιά από όλη τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα. Μαζί τους,η σκηνή θα γεμίσει και από τους 70 προπονητές-μέντορες που θα βρίσκονται εκεί για να βοηθούν τις ομάδες να παρουσιάσουν την δική τους έκθεση ιδεών, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας θα αποτελέσει όμως το γεγονός ότι θα παρίσταται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος αφού θα χαιρετήσει και θα επισκεφθεί όλες τις ομάδες.

Αποκλειστικός διοργανωτής του διαγωνισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία. Εκτός από την γνώση, η ενασχόληση με την Ρομποτική προάγει την επικοινωνία, την δημιουργικότητα και την διασκέδαση. Ακόμα και το καλοκαίρι η κατασκήνωση ρομποτικής προσφέρει εκτός από διακοπές, χαρά και παιχνίδι σεμινάρια και δράσεις γύρω από την ρομποτική.

Ώρες κοινού: 11.00 – 14.00

Χώρος Διεξαγωγής: Σκηνή Σωκράτης Καραντινός του ΚΘΒΕ, Μονή Λαζαριστών

Είσοδος Ελεύθερη

Κατηγορίες: First Lego League Expo

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *