Η επιβράβευση έρχεται από τα BRAVO Society awards και με την διάκριση «Ενεργοποιήσης Κοινού»

Στόχος: Ποιοτική εκπαίδευση 

Πρωτοβουλία:Ευκαιρίες στη γνώση

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχή μας αποτελεί η επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Συνέργειες ατομικές και συλλογικές που έχουν ως στόχο την αναζήτηση σωστών λύσεων και πρακτικών αναφορικά με τους τρεις πυλώνες οικονομία-κοινωνία-περιβάλλον δίνουν την ευκαιρία για ποικιλία δημιουργικών πρωτοβουλιών σε ανθρώπους με διάθεση και όραμα να προσφέρουν συλλογικά. Αυτή ήταν κι η αφορμή της δημιουργίας του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εντοπίσαμε την ανάγκη στον πυλώνα της κοινωνίας να αναπτυχθούν καινοτόμες πρακτικές και δράσεις οι οποίες να συνδέονται με το στόχο της Ποιοτικής Εκπαίδευσης. Έχοντας κάνει τα πρώτα μας επιτυχή βήματα και προκειμένου να επιτύχουμε την παραπάνω σύνδεση, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια πλατεία της γνώσης, ώστε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους μας να διευρύνουν τις δράσεις του Σωματείου δίνοντας ευκαιρίες στη γνώση χωρίς διακρίσεις. 

Τα προγράμματα της  eduACT, τα οποία εντάχθηκαν κάτω από την πρωτοβουλία μας αυτή είναι ανοιχτά σε όλους, καλούν όλες τις κοινωνικές ομάδες κι όλες τις ηλικίες στην ανακάλυψη της γνώσης και στην κατάκτηση της ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από το παιχνίδι, τις επιστήμες και τη συνεργασία. Οι συμμετέχοντες/ουσες, αποκτούν θεμελιώδεις αξίες μέσα από την ομαδική δουλειά, ανακαλύπτουν τη γνώση, ενισχύουν τον ψηφιακό εγγραμματισμό τους και τελικά αποκτούν εφόδια αναφορικά με την βελτίωση της δικής τους ποιότητας ζωής τους αλλά και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου μέσα από τη δική τους αυτοβελτίωση. Κοινός παρονομαστής πάντοτε η δυνατότητα να προσαρμόζονται και να υλοποιούνται σε διαφορετικές συνθήκες για να κάνουν τη γνώση προσβάσιμη σε όλους.


Ευχαριστούμε τα Bravo Awards και το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών για την πρόσκληση και την τιμή αλλά φυσικά και όλους όσους μας στήριξαν στην υποψηφιότητα μας και συνεχίζουν να μας στηρίζουν και στις δράσεις μας.

Κατηγορίες: Eduact

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *