Διαγωνισμός Έρευνας και Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Jr.

“Sport for the mind Expo”

Yπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλοπούλου

Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT και η Χ.Α.Ν.Θ. συνδιοργανώνουν τον πρωτότυπο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League Jr. Expo, για παιδιά, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Αθλητικό Κέντρο Χ.Α.Ν.Θ. Μίμης Τσικίνας.

Στη δράση θα πάρουν μέρος περισσότερα από 170 παιδιά, από 6 έως 10 ετών, από την Θεσσαλονίκη, που θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους γύρω από το θέμα του διαγωνισμού «Mission Moon» («Αποστολή στη Σελήνη»), έχοντας αντλήσει έμπνευση από την αποστολή του ανθρώπου στη Σελήνη. Οι ομάδες θα δημιουργήσουν αφίσες και κατασκευές LEGO®, βασισμένες στις βασικές αξίες συνεργασίας που προωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η διάδοση της τεχνολογίας και της ρομποτικής μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, παράλληλα με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας και της ψυχαγωγίας.

 Η γνώση συνδυάζεται με τον αθλητισμό με την πολύτιμη υποστήριξη της Χ.Α.Ν.Θ., η οποία μετρά πλέον 100 χρόνια εμπειρίας και προσφοράς!

Λίγο πριν τις απονομές επιστήμη κι αθλητισμός συνδυάζονται με τη τέχνη, σε μια διαδραστική θεατρική παράσταση από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών – Αριστοτέλειο με τίτλο «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες»

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2019 Ι Ώρες κοινού: 17:00 – 20:00

Αθλητικό Κέντρο Χ.Α.Ν.Θ. Μίμης Τσικίνας

Κατηγορίες: First Lego League Expo

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *