Αγαπητά μας παιδιά,εκπαιδευτικοί, γονείς,
αγαπητή κοινότητα του FIRST® LEGO® LEAGUE Greece,


Μια δημιουργική FLL® χρονιά βρίσκεται στην κορύφωσή της. Σε λίγες ώρες θα βρισκόμασταν μαζί στην Ξάνθη για να διαπρέψουμε και πάλι στη ρομποτική που όλοι αγαπάμε και σε μια εβδομάδα προγραμματίζαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον Μεγάλο Τελικό. Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις, ελληνικές και διεθνείς, μας υποχρεώνουν να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους ολοκλήρωσης του FLL® ΞΑΝΘΗ σε συνεργασία με τους φορείς συνδιοργάνωσης και να αλλάξουμε τον προγραμματισμό για την διαδικασία του Μεγάλου Τελικού που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 14-15 Μαρτίου. Διερευνούμε τις καλύτερες εναλλακτικές ώστε να ολοκληρωθεί η εμπειρία του CITY SHAPER season για όλους με τον καλύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Οργανισμός Δράση για την Εκπαίδευση – EDUACT σε συνεργασία με τις ομάδες της FIRST® στην Αμερική, της FIRST® LEGO® LEAGUE και της LEGO® Education στη Δανία παρακολούθησε την εκδήλωση του νέου coronavirus COVID-19 και συνεργάστηκε στενά με τις τοπικές, εθνικές και διεθνείς αρχές συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ώστε να διαχειριστεί ψύχραιμα κι υπεύθυνα τα δεδομένα. Ό,τι μέχρι προχθές φαινόταν περιορισμένο και ελεγχόμενο, τώρα μας ανησυχεί και δεν θέλουμε να μπει σε οποιονδήποτε κίνδυνο κανένα από τα μέλη, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους και τους πολίτες της περιοχής δράσης μας.
Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε όλους για την θετική διάθεση σε κάθε σας επικοινωνία μαζί μας. Όλες οι ομάδες λειτουργήσατε με ψυχραιμία και μας υποστηρίξατε με τη στάση σας στη δύσκολη αυτή περίοδο. Σεβόμαστε τον κόπο και την προετοιμασία σας και θαυμάζουμε τα υπέροχα επιτεύγματά σας. Τις επόμενες ημέρες θα αξιοποιήσουμε όλα τα ηλεκτρονικά μας μέσα για την προβολή των υπέροχων ομάδων και των δημιουργικών και ευφανταστων εργασιών σας. Οι νέες εξελίξεις λοιπόν μας οδηγούν να επιλέξουμε μια υπεύθυνη στάση ενιαία για το FLL® Ελλάδος (τελικός και προκριματικός Ξάνθης). Σεβόμαστε το κοινωνικό σύνολο και την υγεία όλων και θέλουμε να διευκολύνουμε και τη δική σας θέση απέναντι στον δικό σας περίγυρο, σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης και γονείς.
Η οργανωτική ομάδα του FLL® Ελλάδος ευχαριστεί όλους τους Regional Partners και τους εθελοντές που ξεπέρασαν τον εαυτό τους για ακόμη μία χρονιά και ήταν δίπλα μας. Τις επόμενες ημέρες θα έχετε ενημέρωση για την διαδικασία επιλογής των ομάδων πρόκρισης στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε πιθανή αναστάτωση, ωστόσο η ασφάλεια και η υγεία όλων των μελών,των εθελοντών, των εργαζομένων και των πολιτών της περιοχής δράσης μας, είναι για εμάς απόλυτη προτεραιότητα.
Μέχρι να τα ξαναπούμε καλή προσωπική υγιεινή σε όλους, δημιουργικότητα κάθε ώρα της ημέρας και ακόνισμα του μυαλού!

Έχουμε ένα σπουδαίο μέλλον να χτίσουμε!

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δράση για την Εκπαίδευση

Κωνσταντίνος Χ.Βασιλείου

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League