Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

Πριν από δύο μήνες θέσαμε ως πρωταρχικό μας στόχο τη διαφύλαξη της υγείας τόσο όλων των παιδιών όσο και των εργαζομένων μας. Ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, προχωρήσαμε σε αναστολή των εργαστηρίων ρομποτικής και κώδικα καθώς και όλων των προγραμμάτων μας.

Όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να κρατήσουμε επαφή με τα μέλη μας αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Με σύνθημα το “η γνώση δε σταματάει ποτέ” χρησιμοποιήσαμε μεθόδους ασύγχρονης διδασκαλίας, στέλνοντας δραστηριότητες STEM για να κάνουν όλα τα παιδιά στο σπίτι. Ο λόγος που κάναμε αυτή την επιλογή ήταν για να μη χάσουν τα εργαστήρια μας τον αγαπημένο σε όλους hands-on χαρακτήρα τους, και να γίνουν απόμακρα, πίσω από οθόνες. 

Όσοι εμείς μείναμε στο σπίτι, οι εργασίες δε σταμάτησαν λεπτό! Πραγματοποιηθήκε:

  • καθαρισμός και απολύμανση των χώρων διεξαγωγής των εργαστηρίων αλλά και
  • καθαρισμός του εκπαιδευτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από παιδιά και προσωπικό.

Τώρα που ο κίνδυνος υποχωρεί, ήρθε και πάλι η ώρα να συναντηθούμε! Τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, από την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα εργαστήρια μας, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος όπως είχε σχεδιαστεί!

Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνονται τα εξής μέτρα: 

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους και προαιρετική για τα μέλη μας
  • παροχή γαντιών μιας χρήσης για όσα παιδιά επιθυμούν να τα φορούν
  • Ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Τακτικός αερισμός των χώρων διεξαγωγής εργαστηρίων ρομποτικής και κώδικα.
  • Τοποθέτηση συσκευών αντισηπτικού υγρού σε όλους τους χώρους διεξαγωγής εργαστηρίων.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα πληρoύνται όλες οι προϋποθέσεις και οι κανονισμοί που ορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και αφορούν τις σχολικές τάξεις.

eduACT WORKSHOPS* go digital!

Δείχνοντας πλήρη κατανόηση στους ενδοιασμούς σχετικά με τη δημόσια υγεία αλλά και στα μέλη μας που δεν μπορούν να επιστρέψουν επειδή έχουν στο περιβάλλον τους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η ομάδα της eduACT φροντίζει για τη συμμετοχή των παιδιών εξ αποστάσεως στα εργαστήρια με τη μορφή των webinars. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ ώστε να μας ενημερώσετε για τον τρόπο που θα θέλατε να συμμετέχετε στα εργαστήρια μας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. 

Ανυπομονούμε να σας δούμε από κοντά!

Με εκτίμηση, 

Η ομάδα της eduACT

Κατηγορίες: Eduact