Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε σχέση με τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Παιδί και Φυσικές Καταστροφές» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με την υποστήριξη της Eduact. 

Έξι ομιλητές, μέσα από το δικό τους επαγγελματικό και επιστημονικό πρίσμα, έθεσαν προβληματισμούς και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, για το πώς μπορούμε ν΄ αναπτύξουμε ενεργό και ωφέλιμη συμμετοχή στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, προληπτικά, κατά την εξέλιξή τους ή μετά. 

Στη διάρκεια της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, ελήφθησαν πολύτιμα μηνύματα για την πρόληψη, τη δράση, αλλά και την μετέπειτα διαχείριση κρίσεων και εκτάκτων αναγκών από τους ενήλικες προς τα παιδιά και προβλήθηκε στοχευμένο βίντεο ειδικά για την εκδήλωση από τον οργανισμό Eduact.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους:

    1. Χαράλαμπος Φασουλάς (Δρ. Γεωλόγος ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης, Έφορος Γεωποικιλότητας) 

  1. Γεώργιος Σταυρακάκης(Διοικητής 4ου Πυροσβ/κού Σταθμού ΒΙΠΕ) 
  2. Πόπη Νικηφόρου (παιδοψυχολόγος) 
  3. Ανδριανή Αγγελιδάκη (Δημοσιογράφος) 
  4. Ιωάννα Κακουλάκη (Δασκάλα, ειδική παιδαγωγός)
  5.  Λεωνίδας Μουχλιάδης (Εκπαιδευτική Ρομποτική)

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αντώνης Περισυνάκης και ο αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νεκτάριος Κανακαράκης, ενώ παρούσα ήταν και η κ. Βούλα Πλατάκη διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ηρακλείου, με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν όμορφα δώρα από την εταιρεία O3 Out Of the Ordinary, επίσημο εκπαιδευτικό αντιπρόσωπο της LEGO Education σε Ελλάδα και Κύπρο και ν΄ απολαύσουν κρασί, προσφορά του οινοποιείου Παρασκευάς winery.

Κατηγορίες: EduactEducation Unlimited