Με την υποστήριξη της Eduact, η διοργάνωση της Επιστημονικής Εσπερίδας με θέμα «Εκπαιδευτική ρομποτική, Δράσεις έρευνας και καινοτομίας με παιδιά Δημοτικού-Γυμνασίου στο σύγχρονο Ελληνικό σχολείο» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων (Τμήμα Παιδείας) και του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα ενημέρωση σε σχέση με ζητήματα εισαγωγής της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και των πρακτικών Σχεδιαστικής σκέψης (Design thinking) στο καθημερινό γίγνεσθαι των σχολείων.

Παράλληλα, η Eduact παρουσίασε τον  φετινό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League: CARGO CONNECT. Η Eduact αποτελεί αποκλειστικό Program Delivery Partner της FIRST® σε Ελλάδα και Βαλκάνια ενώ ο FLL μετρά ήδη 23 χρόνια δράσης σε περισσότερες από 110 χώρες ανά τον κόσμο. Ο διαγωνισμός αφορά παιδιά ηλικίας 4 έως 16 ετών και η στόχευσή του αναφέρεται στην ενίσχυση όχι αυστηρά τεχνολογικών αλλά και οριζόντιων δεξιοτήτων.

Ενημέρωση υπήρξε και σχετικά με τo πρόγραμμα της Eduact “Ρομποτική & STEAM FLL” του οποίου η πιλοτική εφαρμογή ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το ακαδημαΪκό έτος 2020-2021 με την επιμόρφωση περισσότερων από 140 εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία της χώρας. Πλέον, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ενέκριναν την γενικευμένη υλοποίησή του προγράμματος στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κάθε σχολείου της επικράτειας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπαιδευτικοί θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δύο αυτά προγράμματα του Οργανισμού, να εξοικειωθούν με τα σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής και να γνωρίσουν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές σε ένα ανοιχτό βιωματικό εργαστήρι με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών του κλάδου.

Μάθετε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε κι εσείς να εμπλακείτε ΣΗΜΕΡΑ με την εκπαιδευτική ρομποτική και την εκπαίδευση STEAM ως γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές ή γενικότερα λάτρεις της καινοτομίας: https://firstlegoleague.gr/