Στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η Διημερίδα εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλη την Κρήτη στην περιοχή των Χανίων, και πιο συγκεκριμένα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, με τίτλο “Το μέλλον της εκπαίδευσης και πως θα το κάνετε πράξη σήμερα στην τάξη σας!”. Η ενημερωτική και επιμορφωτική αυτή Διημερίδα αφορά τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, σε όλη την Κρήτη, και πραγματοποιείται με σκοπό να δημιουργηθεί η βάση της τεχνογνωσίας και να γίνει ενημέρωση για τις πηγές της γνώσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να το εισάγουν με τα μέγιστα αποτελέσματα στις τάξεις τους. Η τεχνογνωσία αυτή έχει ως βάση το STEAM, νέα εργαλεία τεχνολογίας και καινοτόμες τεχνικές/μεθοδολογίες, που μπορούν να εισαχθούν με απλό τρόπο σε κάθε εκπαιδευτικό χώρο. 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Eduact συνδιοργανώνει αυτή την εκδήλωση με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, και την υποστήριξη της O3 Out Of the Ordinary, και που μπορούμε να προσφέρουμε για άλλη μια φορά τη μοναδική ευκαιρία να μάθουμε και να συνδεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς, λάτρεις της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και του STEAM. 

Μια τέτοια πρωτοβουλία θα δώσει νέα κίνητρα και προοπτικές σε παιδιά, εφήβους, νέους και εκπαιδευτικούς ώστε να έρθουν σε επαφή με την ρομποτική, το STEAM, τις νέες τεχνολογίες και την πρώιμη επιχειρηματικότητα. Μέσα από αυτήν την επαφή θα τους δοθεί κίνητρο να ασχοληθούν με σύγχρονα ζητήματα, συνδυάζοντας τα με την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Σκοπός της Διημερίδας είναι να αναδείξει την ενότητα, τα εργαλεία και τις πρακτικές που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί για να δημιουργήσουν πολίτες με καθολικές αξίες, που αξιοποιούν τα ταλέντα τους, αναπτύσσοντας δεξιότητες και  πίστη ότι μπορούν να διαμορφώσουν έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις ιδέες τους και τη δουλειά τους.

Σε αυτό το συνέδριο οι εκπαιδευτικοί θα δουν και θα μάθουν:

– Ποιες είναι οι νέες τάσεις στην εκπαίδευση και πως θα τις εφαρμόσετε

– Πρακτικές λύσεις και εργαλεία νέων τεχνολογιών και STEAM για όλες τις ηλικίες τα οποία θα γνωρίσετε μέσω πρακτικών WORKSHOPS

– Επαφή με τους πιο έμπειρους στην τάξη Εκπαιδευτές STEΑM

– Ανταλλαγή καλών πρακτικών για την τάξη σας με συναδέλφους εκπαιδευτικούς

Την εναρκτήρια εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε με δωρεάν εγγραφή μέσω live streaming από την ιστοσελίδα : https://firstlegoleague.gr/fll-crete-conference-2021/