Θεσσαλονίκη, 19 Φεβρουαρίου 2024

“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης FIRST® LEGO® League Ηράκλειο, βραβεία και προκρίσεις στον Πανελλήνιο Τελικό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Ηράκλειο. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Eduact, με τη φιλοξενία του Πανεπιστημίου Κρήτης και έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών.

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

 

Στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Ηράκλειο συμμετείχαν 15 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 160 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠ εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων, κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Κρήτης ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα, με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ το 1/2 περίπου των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά, το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Κρήτης FIRST® LEGO® League Ηράκλειο:

Core Values Award
C3094 Robokids

Innovation Project Award
C3052 CDG - Cretan Dynamic Girls

Robot Design Award
C3131 ROBO1oGELRETH

Robot Performance Award
C3111 TechSiti(a)

Motivate Award
C3120 Robonagers

Rising All-Star Award
C3124 ROBOMASTERS

Breakthrough Award
C3027 SmartBricks

 

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι:

οι:C3111 TechSiti(a)
C3052 CDG - Cretan Dynamic Girls
C3027 SmartBricks
C3120 Robonagers
C3094 Robokids

Εικόνες από τον Διαγωνισμό:

Στον Διαγωνισμό μας τίμησαν με την παρουσία τους η Μαρία Τσίκα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθύντρια της εταιρείας αξιοποίησης περιουσίας του Πανεπιστημίου και η Ειρήνη
Κουτσαλεδάκη, Δημοτική Σύμβουλος Ρεθύμνου, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης. που μοίρασαν βραβεία και θαύμασαν την δουλειά των παιδιών.

Επιπλέον στον Διαγωνισμό τις προκρίσεις έδωσε ο εκπρόσωπος από τον Χρυσό Αρωγό ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Γιάννης Ασπιρτάκης, Mechanical Engineer, MSc.

 

Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι:
ο Χρυσός Αρωγός: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ
Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ
Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ
Χορηγός: Πλαίσιο
Επιστημονικός Συνεργάτης: Ο3 Out of Ordinary
Χορηγός σίτισης: Dole και efood

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνο: +30 2311 286 369

E-mail: press@eduact.org

W: FIRST® LEGO® League Εvents

 

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League