Θεσσαλονίκη, 19 Φεβρουαρίου 2024

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας FIRST® LEGO® League

Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας του FIRST® LEGO® League Βόλος, με την συμμετοχή πάνω από εκατόν πενήντα παιδιών της ευρύτερης περιοχής. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός αποτελεί μια συνεργασία του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Eduact.

 

Με τον διαγωνισμό αυτόν συνεχίζονται οι δράσεις και εκδηλώσεις του Επετειακού Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2024 με τίτλο: «Μαγνήτων Κιβωτός, 10 χρόνια συνεργειών για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», μια σημαντική συμμετοχή που αφορά στην ενασχόληση της «Μαγνήτων Κιβωτός» με ζητήματα που απευθύνονται στη νεολαία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η «Μαγνήτων Κιβωτός» συνεργάζεται για την υλοποίηση μιας δράσης σχετικά με την εκπαίδευση STEAM, και αφορά ένα σχετικό διαγωνισμό ο οποίος πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, από τις 09:30 π.μ. – 17:00 μ.μ., με τη συμμετοχή 13 ομάδων και συνολικά 130 παιδιών από όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2), και πραγματοποιείται φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά πανελλαδικά εμπλέκοντας στο STEM πάνω από 2.000 παιδιά. Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στο FIRST® LEGO® League Challenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Ο διαγωνισμός εισάγει παιδιά ηλικίας 9-16 ετών στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, το οποίο υποστηρίζει τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

 

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE℠ 2023/2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

Το FIRST® LEGO® League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά, το 1/3 των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Τελικού θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν 17 – 20 Απριλίου 2024 στο Houston, στο U.S.A. FIRST Championship, 14 - 17 Μαΐου 2024 στο Bodø, στο Norway FLL Open European Championship Bodø και τον Ιούλιο 2024 στο Sydney, στο Australia FLL Open Championship Sydney.

 

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, ο Χορηγός Πλαίσιο και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ο3 Out of Ordinary. Χορηγός σίτισης είναι η Dole.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του First LEGO League.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλέφωνο: +30 2311 286 369

E-mail: press@eduact.org

W: First LEGO League Events

Εικόνες από προηγούμενα Πρωταθλήματα:

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League