Η προσπάθεια όλων των μαθητών επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, τους απένειμε το βραβείο «Rise Award», ενώ η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους βράβευσε με το βραβείο «Chairman», που αποτελεί το ανώτατο βραβείο της FIRST® στο World Festival.
Ο πρόεδρος της EDUACT, Κώστας Βασιλείου, απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε σε όλους τους προπονητές το Inspire Award σε όλους τους προπονητές που αποτελλούν πρότυπο και «οδηγό» για τους μαθητές.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και η πρώτη Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, καθώς το θέμα του επερχόμενου διαγωνισμού είναι ο αθλητισμός. Το παρών έδωσε και η ηθοποιός κα Ζέτα Δούκα, Ambassador της EDUCATION UNLIMITED, η οποία μετέδωσε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα ότι «Η ρομποτική είναι για όλους» και ανακοίνωσε το θέμα της νέας σεζόν GAME CHANGERS. Ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α., κος Gregory W. Pfleger, τόνισε τη σημασία των ανθρώπων που μας περιβάλλουν, οι οποίοι συμβάλλουν με τον τρόπο τους καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων μας.
Ακόμη, καλεσμένοι από το Pittsburgh των Η.Π.Α. ήταν και οι Seshan Brothers, παγκόσμιοι πρωταθλητές του FIRST LEGO League για το 2018, οι οποίοι ενθάρρυναν τις ομάδες να συνεχίζουν κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.
Τέλος, ένα μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής που μας εκπροσώπησε στο FIRST Global Challenge 2019 – DUBAI, η Ειρήνη Τσατραφίλη, μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της από την Ολυμπιάδα.  

Παρακολουθήστε εδώ.