Σας προσκαλέσουμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

 

6 & 7 Οκτωβρίου: Coding Workshops 16.00-17.00

Μην αγοράσετε απλά ένα βιντεοπαιχνίδι, αλλά φτιάξτε ένα!

Μην κατεβάσετε απλά την πιο πρόσφατη εφαρμογή, αλλά σχεδιάστε την!

Μην παίζετε απλά στα κινητά σας, προγραμματίστε τα!

Barack Obama President of the United States of America, 2009-2017

 

 

6 Οκτωβρίου: World Teacher Day. 14.00-15.00

H Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών ορίζεται στις 5 Οκτωβρίου την επέτειο της έγκρισης της Σύστασης της ΔΟΕ / UNESCO του 1966 σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών. Θέτονται σημεία αναφοράς σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες των εκπαιδευτικών και των προτύπων. Ο εκπαιδευτικός έχει τον ρόλο του εμπνευστή, έχει τον ρόλο του ηγέτη.

 

7 Οκτωβρίου: Coding Workshops 16.00-17.00

Μην αγοράσετε απλά ένα βιντεοπαιχνίδι, αλλά φτιάξτε ένα!

Μην κατεβάσετε απλά την πιο πρόσφατη εφαρμογή, αλλά σχεδιάστε την!

Μην παίζετε απλά στα κινητά σας, προγραμματίστε τα!

Barack Obama President of the United States of America, 2009-2017

9 Οκτωβρίου : Annual NASA International Space Apps Challenge

Από την ίδρυσή του το 2012, η ​​Διεθνής Διαστημική Εφαρμογή Πρόκληση της NASA έχει γίνει το μεγαλύτερο παγκόσμιο «hackathon» στον κόσμο, προσελκύοντας χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιήσουν τα ανοιχτά δεδομένα της NASA για να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις για προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη Γη και στο διάστημα.Το Space Apps εμπνέει τις τοπικές κοινότητες να ενώνονται, να σκέφτονται έντονα και να δημιουργούν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Κάθε χρόνο, το Space Apps προσελκύει χιλιάδες άτομα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο για να συνεργαστεί με τα δεδομένα ανοιχτού κώδικα της NASA σε ένα 48ωρο σπριντ. Ομάδες τεχνολόγων, επιστημόνων, σχεδιαστών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και άλλων συνεργάζονται για να απαντήσουν σε μερικές από τις πιο πιεστικές προκλήσεις στη Γη και στο διάστημα.

 

13 Οκτωβρίου: International Day of the Girl - #Firstlikeagirl 14:00-15.00

 

Το #FIRSTLikeAGirl είναι η προσπάθεια που στοχεύει στην ενθάρρυνση  των κοριτσιών να ακολουθήσουν το STEM και να γίνουν και να παραμείνουν μέρος της FIRST κοινότητας. Μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας, ενισχύουμε την εμπιστοσύνη στα κορίτσια για να συνεχίσουν τα όνειρά τους και να τους δείξουμε ότι αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας.

21 Οκτωβρίου: Global Maker Day

Εθελοντές εκπαιδευτικοί, παθιασμένοι με τους μαθητές που έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να συνεργαστούν με ένα παγκόσμιο κοινό. Στόχος είναι να ξεκινήσουμε μια παγκόσμια φλόγα για να χτίσουμε καινοτόμους μαθητές που επιλύουν προβλήματα, ωθούν όρια και κάνουν! Εξερευνήστε τον κατασκευαστή μέσα σας και μοιραστείτε την εσωτερική σας ιδιοφυΐα με τον κόσμο. Παρακολουθήστε τις παρουσιάσεις των ομάδων!

23 Οκτωβρίου: International Religious Freedom Day

Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα στην Αμερική. Περιλαμβάνεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ βάσει της Πρώτης Τροποποίησης. Το 1998, το Κογκρέσο πέρασε τον Διεθνή Νόμο για την Ελευθερία για να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προωθεί αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα. Αυτός ο νόμος τροποποιήθηκε αργότερα για να συμπεριλάβει την ελευθερία της συνείδησης για την προστασία του δικαιώματος να μην κατοχυρώνει ή να ασκεί θρησκευτικά. Πως βλέπουμε αυτό το δικαίωμα στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα;