Σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

March 13: International Day for the Elimination of Racial Discrimination

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα που η αστυνομία στο Sharpeville της Νότιας Αφρικής, πυροβόλησε και σκότωσε 69 άτομα σε μια ειρηνική διαδήλωση κατά του νόμου του απαρτχάιντ το 1960. Οι ρατσιστικοί νόμοι και οι πρακτικές έχουν καταργηθεί σε πολλές χώρες και έχουμε δημιουργήσει ένα διεθνές πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, καθοδηγούμενο από τη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Η Σύμβαση πλησιάζει τώρα σε παγκόσμια επικύρωση, ωστόσο, σε όλες τις περιοχές, πάρα πολλά άτομα, κοινότητες και κοινωνίες υποφέρουν από την αδικία και το στίγμα που φέρνει ο ρατσισμός.

March 17: International Day of Forests

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε στις 21 Μαρτίου τη Διεθνή Ημέρα των Δασών το 2012.Η Ημέρα γιορτάζει και ευαισθητοποιεί τη σημασία όλων των τύπων δασών. Σε κάθε Διεθνή Ημέρα Δασών, οι χώρες ενθαρρύνονται να αναλάβουν τοπικές, εθνικές και διεθνείς προσπάθειες για την οργάνωση δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν δάση και δέντρα, όπως εκστρατείες φύτευσης δέντρων. Το θέμα για κάθε Διεθνή Ημέρα Δασών επιλέγεται από τη Συνεργατική Συνεργασία για τα Δάση.

March 20: Let's Laugh Day 15:00-16:00

Κάθε χρόνο, το National Let’s Laugh Day στις 19 Μαρτίου μας θυμίζει να προσθέσουμε λίγο χιούμορ στη μέρα μας. Δεν είναι ποτέ καλό να είμαστε σοβαροί όλη την ώρα και το να γεμίζεις το γέλιο από καιρό σε καιρό είναι καλό για όλους μας!Όλοι έχουμε ακούσει το ρητό, «Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο». Αυτή είναι η μέρα για να πάρετε το φάρμακό σας.Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το γέλιο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να ανακουφίσει την ένταση και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

March 22: World Down Syndrome Day

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down (WDSD), 21 Μαρτίου, είναι μια παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης που έχει επίσημα τηρηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη από το 2012.Η ημερομηνία για το WDSD είναι η 21η ημέρα του 3ου μήνα, επιλέχθηκε για να δηλώσει τη μοναδικότητα του τριπλασιασμού (τρισωμία) του 21ου χρωμοσώματος που προκαλεί σύνδρομο Down. Κάθε χρόνο, η φωνή των ατόμων με σύνδρομο Down, και εκείνων που ζουν και εργάζονται μαζί τους, μεγαλώνει δυνατά

March 23: World Meteorological Day

Με τη σημερινή τεχνολογία, είναι δύσκολο να φανταστούμε μια εποχή που δεν ξέραμε πώς θα ήταν ο καιρός. Αντί να έχετε μια πρόβλεψη πέντε ημερών στην εφαρμογή καιρού σας, έπρεπε να διαβάσετε μοτίβα ανέμου για εβδομάδες εάν θέλετε να μάθετε εάν χρειάζεστε ένα μπουφάν βροχής ή ένα ελαφρύ πουλόβερ. Γι 'αυτό, στις 23 Μαρτίου, γιορτάζουμε τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, έναν διεθνή οργανισμό που συλλέγει δεδομένα από όλο τον κόσμο για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τον καιρό και τον αντίκτυπό του στη ζωή μας.

March 29: World Water Day

Το νερό σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους.Αυτή η συζήτηση αφορά τι σημαίνει το νερό για εσάς. Πώς είναι σημαντικό το νερό για το σπίτι και την οικογενειακή σας ζωή, τα προς το ζην, τις πολιτιστικές σας πρακτικές, την ευημερία σας, το τοπικό σας περιβάλλον;Καταγράφοντας - και γιορτάζοντας - όλους τους διαφορετικούς τρόπους που το νερό ωφελεί τη ζωή μας, μπορούμε να εκτιμήσουμε το νερό σωστά και να το προστατεύσουμε αποτελεσματικά για όλους.