Σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

7/1 15.00 Let's talk about: World Braille Day

Η γραφή «Braille» είναι μια απτική αναπαράσταση αλφαβητικών και αριθμητικών συμβόλων που χρησιμοποιεί έξι τελείες για να αναπαραστήσει κάθε γράμμα και αριθμό, ακόμη και μουσικά, μαθηματικά και επιστημονικά σύμβολα. Η γραφή Braille (που πήρε το όνομά της από τον εφευρέτη της στη Γαλλία του 19ου αιώνα, Louis Braille) χρησιμοποιείται από τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση για να διαβάζουν τα ίδια βιβλία και περιοδικά με αυτά που τυπώνονται με οπτική γραμματοσειρά. Είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, της ελευθερίας της έκφρασης και της γνώμης, καθώς και της κοινωνικής ένταξης, όπως αντικατοπτρίζεται στο άρθρο 2 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

 

 

11/1 15.00 Let's talk about: Human Trafficking Awareness Day

Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και ως σύγχρονη δουλεία, είναι ένα έγκλημα στο οποίο χρησιμοποιείται βία, απάτη, ή καταναγκασμός για να εξαναγκαστεί ένα άτομο να εκτελέσει εργασία, υπηρεσίες ή εμπορικό σεξ. Εμπορία ανθρώπων είναι η στρατολόγηση, η μεταφορά, η φιλοξενία ή η παραλαβή ατόμων με βία, απάτη ή εξαπάτηση, με σκοπό την εκμετάλλευσή τους για κέρδος. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών και από κάθε υπόβαθρο μπορούν να γίνουν θύματα αυτού του εγκλήματος, που συμβαίνει σε κάθε περιοχή του κόσμου. Οι διακινητές χρησιμοποιούν συχνά βία ή δόλια γραφεία απασχόλησης και ψεύτικες υποσχέσεις για εκπαίδευση και ευκαιρίες απασχόλησης για να εξαπατήσουν και να εξαναγκάσουν τα θύματά τους.Κάθε χρόνο το Υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύει την Έκθεση Trafficking in Persons, η οποία τεκμηριώνει την εμπορία ανθρώπων παγκοσμίως.

24/1 15.00 Let's talk about: International Day of Education 

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης θα είναι μια πλατφόρμα για την προβολή των πιο σημαντικών μετασχηματισμών που πρέπει να καλλιεργηθούν για να πραγματοποιηθεί το θεμελιώδες δικαίωμα του καθενός στην εκπαίδευση και να οικοδομηθεί ένα πιο βιώσιμο,
χωρίς αποκλεισμούς και ειρηνικό μέλλον. Θα δημιουργήσει συζήτηση για το πώς να ενισχύσουμε την εκπαίδευση ως δημόσιο εγχείρημα και κοινό καλό, πώς να κατευθύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, να υποστηρίξουμε τους δασκάλους, να προστατέψουμε τον πλανήτη και να ξεκλειδώσετε τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να συμβάλει στη συλλογική ευημερία και στο κοινό μας σπίτι.