Σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

April 8: Let's talk about: World Autism Day

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. «Ο αυτισμός είναι ο γενικός όρος για μια ομάδα σύνθετων διαταραχών της ανάπτυξης του εγκεφάλου η οποία οδηγεί σε ποικίλες δυσκολίες και περιορισμούς στην διαμόρφωση γνωστικών λειτουργιών, στον τρόπο επικοινωνίας και την επεξεργασία των αισθητηριακών ερεθισμάτων».

April 9:Let's talk about: National Library Week

Καινοτομία, εργαλεία και υπηρεσίες για βιβλιοθήκες: η πρόκληση COVID-19 Μια οργανωτική επιτροπή για την υποστήριξη της διαδικτυακής μετάδοσης βιβλιοθηκών: 4 Πρόεδροι της IFLA (Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων και Ιδρυμάτων Βιβλιοθηκών) και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκών και Επιστημόνων της Πληροφορίας μοιράζονται τις απόψεις τους για το θέμα.

April 19: Let's talk about: International Day for Monuments and Sites

Η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Ιστοτόπων προτάθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Ιστοτόπων (ICOMOS) στις 18 Απριλίου 1982 και εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO το 1983. Στόχος είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ποικιλομορφία της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, την ευπάθεια τους και τις προσπάθειες που απαιτούνται για την προστασία και τη διατήρησή τους.

April 22:Let's talk about: Earth Day

Δέκα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην προστασία της Γης:

 • - Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε και ανακυκλώστε.
 • - Μειώστε αυτό που πετάτε. Ακολουθήστε τα τρία "R" για να εξοικονομήσετε φυσικούς πόρους και χώρο υγειονομικής ταφής.
 • - Εθελοντής. Εθελοντής για καθαρισμό στην κοινότητά σας. Μπορείτε επίσης να εμπλακείτε στην προστασία της λεκάνης απορροής σας.
 • - Εκπαιδεύση. Όταν προωθείτε τη δική σας εκπαίδευση, μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους να κατανοήσουν τη σημασία και την αξία των φυσικών μας πόρων.
 • - Εξοικονομήστε νερό. Όσο λιγότερο νερό χρησιμοποιείτε, τόσο λιγότερη απορροή και λύματα που καταλήγουν τελικά στον ωκεανό.
 • - Επιλέξτε βιώσιμο. Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε έξυπνες επιλογές θαλασσινών τροφίμων
 • - Αγοράστε με σύνεση. Αγοράστε λιγότερο πλαστικό και φέρετε μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα για ψώνια.
 • - Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες μεγάλης διάρκειας. Οι ενεργειακά αποδοτικοί λαμπτήρες μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
 • - Απενεργοποιήστε επίσης το διακόπτη φωτός όταν φεύγετε από το δωμάτιο
 • - Φύτεψε ένα δέντρο. Τα δέντρα παρέχουν τροφή και οξυγόνο. Βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στον καθαρισμό του αέρα και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
 • - Μην στέλνετε χημικές ουσίες στις πλωτές οδούς μας. Επιλέξτε μη τοξικές χημικές ουσίες στο σπίτι και στο γραφείο.
 • - Ποδήλατο περισσότερο. Οδηγήστε λιγότερο.

April 26: World Intellectual Property Day

Kάθε χρόνο στις 26 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας για να μάθουμε για το ρόλο που διαδραματίζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας.Κάθε επιχείρηση ξεκινά με μια ιδέα. Κάθε μία από τις εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που λειτουργούν καθημερινά σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε με μια ιδέα που διαμορφώθηκε στο μυαλό κάποιου και έφτασε στην αγορά.