Έλα να ενταχθείς σε μια νέα ομάδα και να βιώσεις την μοναδική εμπειρία του παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος FIRST® LEGO® LEAGUE !

Μήπως κάνεις συνέχεια ερωτήσεις και ερευνάς τα πάντα γύρω σου σαν ντετεκτιβ;

Μήπως θεωρείς την τεχνολογία υπερδύναμη και οραματίζεσαι τρελές κατασκευές;

Μήπως θέλεις να πειραματιστείς με τις σουπερ ιδέες σου στον πραγματικό κόσμο;

Μήπως η εξερεύνηση στην φύση, οι περιπέτειες με φίλους και η διασκέδαση στον ήλιο κάνουν την καρδιά σου να χτυπά γρηγορότερα;

Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ τότε το FIRST® LEGO® LEAGUE CAMPUS θα απογειώσει το καλοκαίρι σου και θα θέσει την εκπαιδευτική σου πορεία σε μοναδική τροχιά γύρω από τον κόσμο του αύριο!

 

Το Πρόγραμμα

Το FIRST® LEGO® LEAGUE CAMPUS αποτελεί μία μοναδική κατασκηνωτική εμπειρία διεθνών προδιαγραφών η οποία έρχεται για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα από την Eduact !

Το FIRST® LEGO® LEAGUE είναι ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Διεξάγεται ως πρωτάθλημα κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως, ενώ είναι αναγνωρισμένο και από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Έλα να ενταχθείς σε μια νέα ομάδα και να βιώσεις την μοναδική εμπειρία του παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος FIRST® LEGO® LEAGUE !

Εκπαιδευτική εμπειρία

Οι ανησυχίες των νεαρών καινοτόμων πολλές, οι παιδικές τους ανάγκες πολυδιάστατες και το καλοκαίρι μεγάλο… τι καλύτερο από κατασκηνωτική διασκέδαση σε ένα εκπαιδευτικό CAMPUS παγκόσμιου βεληνεκούς όπου οι προκλήσεις του αύριο γίνονται περιπέτειες του σήμερα ?

Στο CAMPUS oι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας βοηθώντας τους να καλλιεργήσουν τον τρόπο σκέψης που θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις του αύριο.

  • - Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • - Innovation Project Workshops
  • - Soft Skills & Career Readiness Workshops
  • - Κατασκηνωτικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.: θάλασσα, ιστιοπλοΐα, κανό, αθλητικά, στίβος περιπέτειας

Ηλικίες: 6-16 ετών

Μέσω του καθημερινού, ολοήμερου εκπαιδευτικού κατασκηνωτικού CAMPUS θα καλλιεργήσουμε:
- Πρώιμες επαγγελματικές δεξιότητες
- Ολιστική μαθησιακή αντίληψη
- Δεξιότητες 21ου αιώνα
- Υπολογιστική Σκέψη και S.T.E.M ικανότητες
- Κατασκηνωτικό πνεύμα και συνείδηση
- Διασκέδαση
-Δυνατές φιλίες και τις καλύτερες αναμνήσεις του καλοκαιριού

Η Κατασκηνωτική φιλοσοφία της Χ.Α.Ν.Θ

Η κατασκήνωση προσφέρει εμπειρίες,πρωτόγνωρες, διασκεδαστικές, αξέχαστες εμπειρίες. Τα παιδιά για πολλά χρόνια θυμούνται ότι κατάφεραν πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να καταφέρουν. Και τα συναισθήματα που βιώνουν δεν περιγράφονται.
Στην κατασκήνωση κάνουμε φίλους, πραγματικούς, που κρατάνε για μια ζωή. Στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη, αποκτούμε κοινές εμπειρίες, μεγαλώνουμε μαζί.
Η κατασκήνωση δίνει την ευκαιρία στους κατασκηνωτές, να ζήσουν ομαδικά, να έρθουν σε επαφή με την φύση, μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, βιώνοντας παράλληλα την ομαλή κοινωνικοποίηση.
Τα παιδιά αποκτούν αρχές και αξίες, γίνονται πιο υπεύθυνα, ανεξαρτητοποιούνται και μαθαίνουν να πετάνε στα πόδια τους. Φυσικά, είμαστε πάντα δίπλα τους,αλλά για να τους ενδυναμώνουμε χωρίς να τους προσφέρουμε έτοιμες λύσεις, αλλά να τους βοηθάμε να λύνουν μόνοι τους τα προβλήματα τους.

Παιδαγωγικός Σχεδιασμός

 

Ο παιδαγωγικός σχεδιασμός του πρωταθλήματος FIRST®  LEGO® LEAGUE αποτελεί επιμέλεια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) με εμπειρία 40 ετών στην δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου στον κλάδο του STEM και των Νέων Τεχνολογιών ενώ υποστηρικτικό υλικό και εξοπλισμό προσφέρει ο  εκπαιδευτικός τομέας της LEGO® (LEGO® Education).  Τα προγράμματα της FIRST® προωθούν την ολιστική καλλιέργεια δεξιοτήτων του ατόμου.

Γνωστικές Δεξιότητες - λήψη αποφάσεων, γνώση του αντικειμένου (μαθηματικά, επιστήμη), συλλογιστική, επίλυση προβλημάτων

Σωματικές Δεξιότητες- χωρική, λεπτή και αδρή κινητικότητα

Δημιουργικές Δεξιότητες - ευρηματική σκέψη, εφευρετικότητα

Συναισθηματικές Δεξιότητες - αυτοπεποίθηση, δέσμευση, κίνητρα, 

αυτοαποτελεσματικότητα, επιμονή

Κοινωνικές Δεξιότητες - συνεργασία, επικοινωνία, διαπροσωπικές, κοινωνικές σχέσεις

 

Η εμπειρία της κατασκήνωσης εισάγεται από την Eduact, Operational Partner του  FIRST®  LEGO® LEAGUE στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, με δεκαετή εμπειρία στο πρόγραμμα. Η κατασκήνωση στελεχώνεται από άριστους προπονητές και παιδαγωγούς της Eduact με την υποστήριξη έμπειρων κατασκηνωτικών στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ. φέρνοντας στα παιδιά μια αποκλειστική εμπειρία. Απόλυτη υπευθυνότητα, διακριτική ευαισθησία και το αστείρευτο κέφι χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων τους ανθρώπους της κατασκήνωσης οι οποίοι θα συνοδεύσουν τα παιδιά στην μοναδική αυτή εμπειρία γνώσης και ζωής.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση με τη φυσική!

Οι κατασκηνώσεις μας λειτουργούν σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες της κυβέρνησης.

Μία μέρα για τα παιδιά θα περιλαμβάνει:

S.T.E.A.M. ACTIVITIES


Κάθε μέρα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε S.T.E.A.M. δραστηριότητες στις οποίες :

→θα κατασκευάσουν με απίστευτα υλικά
→θα λύσουν γρίφους μαθηματικών
→θα κατανοήσουν με απλό τρόπο τη φυσική και τη χημεία μέσα από την καθημερινότητα
→θα εξοικειωθούν με την τεχνολογία και τον προγραμματισμό μέσα από παιχνίδια

ROBOTICS


Εργαστήρια ρομποτικής στα οποία τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα δικά τους ρομπότ.

Κάθε εργαστήριο θα έχει ως στόχο, κάθε φορά, την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής αποστολής. Έτσι, θα μπορέσουν με δημιουργικότητα και φαντασία να εξασκήσουν τις ικανότητες τους

→στον προγραμματισμό
→την μηχανική
→τα μαθηματικά
→την γεωμετρία.

Ακόμη, θα εξοικειωθούν με την τεχνολογία και την έρευνα μέσα από δοκιμές που θα πραγματοποιούν για να τελειοποιήσουν το ρομπότ τους σε όλους τους τομείς.

Ημερήσιο πρόγραμμα


7:45 - Εγερτήριο
8:20 - Πρόγευμα
9:00 - Διευθέτηση
9:30 - Επιθεώρηση
10:00 - Πρωινές δραστηριότητες*
13:10 - Μεσημεριανό γεύμα
14:00 - Καντίνα-Ελεύθερη ώρα
15:00 - Ανάπαυση
16:30 - Εγερτήριο – Κολατσιό
16:45 - Απογευματινές δραστηριότητες
19:20 - Δείπνο
20:00 - Καντίνα
21:00 - Ψυχαγωγία
22:30 - Σιωπητήριο

*(Ρομποτική,αθλητικά, μπάνιο, ιστιοπλοΐα, κανό, στίβο περιπέτειας, δημιουργικό) τα παιδιά περνούν στην διάρκεια της περιόδου κυκλικά από όλες τις δραστηριότητες.

Τι πρέπει να έχουν τα παιδιά μαζί

Βίντεο παλαιότερων σεζόν

Ιατρικό Δελτίο Κατασκήνωσης

Πληροφοριακό Δελτίο

Δήλωση Συμμετοχής:

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;


→Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν σαν ομάδα μιας και παίζουν παιχνίδια, παίζουν μέσα από προκλήσεις και ζουν κατασκηνωτικές στιγμές σαν ομάδα

→Τους δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσουν και να λειτουργήσουν τα δικά τους ρομπότ χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα λογισμικά. Συνεπώς, η εφαρμογή της ρομποτικής παύει να φαντάζει περίπλοκη, αντίθετα, μεταμορφώνεται σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι

Σας περιμένουμε όλους-ες για να περάσουμε μαζί τις πιο ξέγνοιαστες και εποικοδομητικές ημέρες του καλοκαιριού!

Μη χάσετε την ευκαιρία!

Στελέχη


Η εκπαιδευτική ομάδα της πρώτης ρομποτικής κατασκήνωσης είναι μέλη της Eduact γεμάτοι όρεξη και διάθεση να συνεισφέρουν, ο καθένας με την δική του μοναδική προσωπικότητα.Άριστα εκπαιδευμένη ομάδα με πολυετή εμπειρια σε εκπαιδευτικα και κατασκηνωτικά προγράμματα, έχοντας ταυτόχρονα πιστοποιημένη εκπαίδευση από την LEGO Education Academy by O3 Out Of the Ordinary. 

Στελέχη ΧΑΝΘ


Τα μέλη του προσωπικού των κατασκηνώσεων της Χ.Α.Ν.Θ. είναι εκπαιδευμένα στελέχη, που έχουν υπάρξει κατασκηνωτές μας, πέρασαν τέσσερα χρόνια εκπαίδευσης και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια. Η κατασκήνωση είναι μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή ενός παιδιού. Οι κατασκηνωτές μαθαίνουν πράγματα για τον εαυτό τους που αγνοούσαν μέχρι να έρθουν. Γίνονται ανεξάρτητοι, υπεύθυνοι, μαθαίνουν να συμβιώνουν και να συνεργάζονται με άλλους, αποκτούν δεξιότητες πρακτικές και επικοινωνιακές και εκπαιδεύονται στο να παίρνουν αποφάσεις. Το προσωπικό των κατασκηνώσεών μας είναι οι καταλύτες αυτής της φανταστικής εμπειρίας.
Όλα τα μέλη του Προσωπικού έχουν λάβει συστηματική εκπαίδευση και εμπειρία στον τομέα ευθύνης τους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Eduact


  • Διέυθυνση: Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη
  • Τηλέφωνο: +30 698 433 2342, +30 231 128 6369
  • Email: camp@eduact.org