ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Επιλέγοντας να εγγραφείτε στο newsletter της eduACT:
• Τί κάνουμε με την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνό σας και το ονοματεπώνυμό σας:
Αποθηκεύουμε τα παραπάνω στοιχεία σας στη λίστα παραληπτών, που παραλαμβάνουν ενημερωτικά μας μηνύματα και αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.
Τα μηνύματα αυτά θα αφορούν εκδηλώσεις, δράσεις, προσφορές προϊόντων μας ή υπηρεσιών μας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Μπορεί να είναι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας δηλώνετε, ή μηνύματα κειμένου (SMS), ή πολυμέσων (MMS), ή μηνύματα κειμένου/πολυμέσων μέσω υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας (πχ Viber), στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που μας δηλώνετε.

• Η εγγραφή στο newsletter μας, δεν αποτελεί προϋπόθεση για να αποκτήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία μας ή προϊόντα μας.
• Εφόσον δεν έχετε άλλη σχέση με την eduACT , όπως πχ συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις κλπ, τα παραπάνω στοιχεία σας είναι τα μόνα που θα τηρηθούν από την eduACT και θα διαφυλαχθούν με όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε λάβει για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.
• Ποιοι θα έχουν πρόσβαση:
Τα ανωτέρω στοιχεία σας δεν πρόκειται να διαβιβαστούν σε κανέναν τρίτο εκτός της eduACT. Πρόσβαση σε αυτά μπορεί να έχουν μόνο οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες μας, που χρειάζεται να μας παρέχουν κάποια υπηρεσία αναγκαία για τη λειτουργία μας ή τη λειτουργία της υπηρεσίας newsletter (πχ πάροχοι φιλοξενίας ιστοχώρου ή χώρου αποθήκευσης, πάροχοι αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πχ mailjet, ή αποστολής μηνυμάτων κειμένου πχ Viber), οι οποίοι έχουν δεσμευτεί έναντι της eduACT για την προστασία των δεδομένων σας και δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιήσουν για κανένα άλλο λόγο. Δεν διαβιβάζουμε δεδομένα σας σε τρίτους εκτός του ΕΟΧ, εκτός αν βρίσκονται σε χώρα που παρέχει επαρκή προστασία προσωπικών δεδομένων, βάσει απόφασης της Κομισσιόν, ή εάν οι ίδιοι μας παρέχουν τις κατάλληλες εγγυήσεις που απαιτεί η νομοθεσία για την προστασία σας.
• Με ποια νομική βάση τηρούμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο και το ονοματεπώνυμό σας:
Τα ανωτέρω στοιχεία σας θα τα αποθηκεύσουμε επειδή εσείς μας δίνετε την ελεύθερη συγκατάθεσή σας κατά την εγγραφή σας στο newsletter μας, πατώντας το πλήκτρο «εγγραφή». Θα τα διατηρήσουμε έως ότου επιλέξετε να απεγγραφείτε.
• Δυνατότητα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας
Τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να την ανακαλέσετε οποτεδήποτε, πατώντας το πλήκτρο «απεγγραφή» ή «unsubscribe» που θα υπάρχει στο κάτω μέρος κάθε μηνύματος που θα λαμβάνετε. Αυτομάτως, θα διαγράφεστε από τη λίστα παραληπτών και δεν θα μπορούμε να σας αποστείλουμε ξανά οποιαδήποτε επικοινωνία, εκτός αν εγγραφείτε εκ νέου.
• Ποιος είναι υπεύθυνος για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων:
Υπεύθυνος για την τήρηση των ανωτέρω στοιχείων σας είναι το μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και τον διακριτικό τίτλο «EDU ACT», το οποίο εδρεύει στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, στην οδό Δημοκρατίας και Σκουφά, τηλέφωνο 30 2311286369, ηλεκτρονική διεύθυνση www.eduact.org , email: info@eduact.gr).
• Τί δικαιώματα έχετε και πώς να τα ασκήσετε:
Στα στοιχεία επικοινωνίας της eduACT μπορείτε να απευθύνεστε για να υποβάλλετε κάθε αίτημά σας σχετικό με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας για:
1. Περαιτέρω ενημέρωση
2. Πρόσβαση (αν τηρούμε δεδομένα σας, ποια, για ποιο λόγο κλπ)καθώς και για να λάβετε αντίγραφο αυτών.
3. Διόρθωση σε περίπτωση που είναι εσφαλμένα ή έχουν αλλάξει
4. Διαγραφή , εφόσον ανακαλείτε τη συγκατάθεση σας
5. Περιορισμό της επεξεργασίας τους από εμάς
6. Μεταφορά τους σε άλλη εταιρία (φορητότητα).
Ενδέχεται να χρειαστούμε στοιχεία που να σας ταυτοποιούν πριν ικανοποιήσουμε τα ανωτέρω αιτήματά σας. Θα τα απαντήσουμε δωρεάν εντός 30 ημερών από την παραλαβή τους και την ταυτοποίησή σας, εκτός αν είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά (πχ λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους).
Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, διατηρείτε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην αρμόδια αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (ΑΠΔΠΧ, www.dpa.gr). Σε κάθε περίπτωση, ευελπιστούμε να απευθυνθείτε πρώτα σε μας για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί, το οποίο θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλυθεί.