Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια ρομποτικής (workshops) και S.T.E.A.M. (το πολύπτυχο Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics) σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά και νέους του Δήμου Αριστοτέλη, από την επιστημονική ομάδα της eduACT με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, δίνοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση υψηλού επιπέδου και σε μία ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία που εξασκεί τον νου και προάγει την αναλυτική σκέψη.
Στόχος του προγράμματος είναι η έμπνευση των μαθητών καθώς και η ενδυνάμωση της διάθεσής τους να ανακαλύψουν την δύναμη της γνώσης και να καλλιεργήσουν τις ατομικές τους δεξιότητες και τα ταλέντα που θα τους καταστήσουν πολίτες του κόσμου.

 

Μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους που καλλιεργούν τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά και οι νέοι του Δήμου Αριστοτέλη θα αγαπήσουν την επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες, ενώ θα αναπτύξουν ποικίλες κοινωνικές δεξιότητες που σχετίζονται με την δημιουργική επίλυση προβλημάτων, την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας.

 

ΣΤΡΑΤΩΝΙ
ΤΑΞΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00-12:30 ΚΥΡΙΑΚΗ 13:00-14:30
ΠΡΟΝΗΠΙΑ ✔️ -
ΝΗΠΙΑ - ✔️
Α' - Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ✔️ -
Α' -Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ✔️
Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ✔️ -
Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ✔️
ΝΕΟΧΩΡΙ
ΤΑΞΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16:30-18:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 18:30-20:00
ΠΡΟΝΗΠΙΑ ✔️ -
ΝΗΠΙΑ - ✔️
Α' - Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ✔️ -
Α' -Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ✔️
Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ✔️ -
Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ✔️

Χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση οι θέσεις του προγράμματος έχουν καλυφθεί. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

Η φόρμα αυτή αφορά στη συμμετοχή των αναπληρωματικών μελών.
Σε περίπτωση που επιλεχθείτε θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας!

 

Για δήλωση δεύτερου παιδιού της οικογενείας επαναλάβετε την διαδικασία

Διαβάστε για την πολιτική σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων εδώ

Τα εργαστήρια

“Το παιχνίδι είναι το κλειδί για να φτάσουμε στη γνώση”. Η eduACT στα εργαστήρια της προσεγγίζει την εκπαίδευση μέσω του παιχνιδιού και άλλων καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν με τον εξοπλισμό της LEGO® Education, μέσα σε ένα περιβάλλον ανακαλυπτικής προσέγγισης της γνώσης. Ακόμα, θα λύσουν προβλήματα και αποστολές με τα ρομπότ τους, και όχι μόνο, έχοντας πάντα αξίες και ιδανικά όπως η ομαδικότητα, η συνεργατικότητα, η ευγενής άμιλλα κ.α.
Έτσι, θα «αγαπήσουν» την επιστήμη και την τεχνολογία αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες, όπως η εξοικείωση με την επίλυση προβλημάτων και την λήψη αποφάσεων. Βελτιώνοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία την αναλυτική και την αλγοριθμική τους σκέψη, τα παιδιά, θα κληθούν να παρουσιάσουν και να εκφραστούν με πολλαπλούς και δημιουργικούς τρόπους, αποκτώντας ικανότητες απαραίτητες για το μέλλον τους.

Μαρτυρίες κι ιστορίες των Μικρών Επιστημόνων

Συγχαρητήρια! Ακόμη πιο ενθουσιασμένος ο [...] εχθές μετά το μάθημα. Αυτήν τη φορά δεν τον πείραξε που εκείνος δεν έφτιαξε "ρομποτάκι", όπως η μεγαλύτερη αδερφή του [...]. Πιστεύω πως κάνετε καταπληκτική δουλειά. Τα παιδιά μας περιμένουν κάθε φορά με ανυπομονησία την επόμενη Κυριακή!

Νηπιαγωγείο

Συγχαρητήρια,  όχι μόνο για την ποιότητα του προγράμματος που προσφέρατε αλλά και για την ποιότητα των "Δασκάλων" σας. Το ενδιαφέρον των παιδιών που συμμετείχε στο πρόγραμμα διατηρήθηκε ακέραιο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, από την αλληλαντίδραση με το εκπαιδευτικό προσωπικό! Επομένως συνυπήρξε ένα άριστα δομημένο πρόγραμμα με το καλύτερο δυνατό διδακτικό προσωπικό και για να ευλογήσουμε τα γενιά μας με άριστη ποιότητας πρώτη ύλη (παιδιά).
Καλή συνέχεια στο έργο σας, καλό καλοκαίρι!

Μητέρα