Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου 80 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων εκπαίδευσης διοργανωτών ποιοτικών διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά διοργάνωσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 το FIRST® LEGO® LEAGUE ATHENS. Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και φιλοξενήθηκε στον χώρο του UTECH LAB του Ίδρυματος Ευγενίδου. Το FIRST LEGO LEAGUE διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα και Local Partner για τη διοργάνωση ήταν η ομάδα εκπαιδευτικών mathisis. Master Χορηγός για την Αθήνα, ήταν η SAP «Εταιρία Συστημάτων Εφαρμογών και Προϊόντων Πληροφορικής». Περισσότεροι από 250 μαθητές ηλικίας 9-16 ετών κλήθηκαν να αναπτύξουν ομαδικά τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, δίνοντας το μήνυμα ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης.
Ένθερμος υποστηρικτής και παρουσιαστής του Διαγωνισμού ήταν ο S.T.E.A.M. Ambassador, δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος ενώ χρησιμες συμβουλές στους διαγωνιζόμενους έδωσε ο Youth S.T.EM. Ambassador της eduACT, το παιδί φαινόμενο της ρομποτικής, o Δημήτρης Χατζής .
Το FIRST® LEGO® LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού. Αποτελεί μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. To 2013-2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) από το μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της διοργάνωσης και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ομάδων.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “ANIMAL ALLIES ”, «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ» , έχει να κάνει με φίλους χνουδωτούς, φτερωτούς αλλά και με πτερύγια! Τα παιδιά αλλά και ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών. μέσω του διαγωνισμού ανέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θέληση, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, τον εθελοντισμό, την εφευρετικότητα.
Τα παιδιά σχημάτισαν ομάδες ρομποτικής και:
- αναζήτησαν, ερεύνησαν και διερεύνησαν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους,
- ανέλαβαν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ, και
- ανέπτυξαν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.
Πιο αναλυτικά, δόθηκαν τα εξής βραβεία:
1) Βέλτιστης Προσπάθειας στην ομάδα Special Robots
2) Robot (επίδοσης) στην ομάδα Ι – ROBOT
3) Robot Design -> στην ομάδα Ι – ROBOT
4) Project -> στην ομάδα Project – Delta
5) Core Values -> στην ομάδα Mindstorms Minds
6) Κοινού ->στην ομάδα Project – Delta
Ενδεικτικά στατιστικά στοιχεία:
Διαγωνισμός Αθήνα 2017
-
-
- 30 S.T.E.A.M mentors
-
-
-
- 120 εθελοντές, (οργανωτική επιτροπή, διαιτητές, κριτές, ειδικοί επιστήμονες ρομποτικής)
-
-
-
- 250 παιδιά ( ηλικίας 9 -16)
-
-
-
- 1000 γονείς και συνοδοί
-
-
-
- 1.654 συμμετέχοντες στην online ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού
-
-
- 2.500 επισκέπτες
Να ευχαριστήσουμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, ξεκινώντας από το UTECH LAB του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη φιλοξενία, την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα για την στήριξη και την ομάδα mathisis για την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού, τον Ambassador και S.T.E.A.M. Ambassador, δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, τον Youth S.T.E.M. Ambassador Δημήτρη Χατζή, τους προπονητές, τους εθελοντές και γενικά όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την εκπληκτική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα!
Τον διαγωνισμό, που γίνεται από το 2013 με την διακριτική αρωγή της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπολεως τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Υπουργείου παιδείας, εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπής, εκπρόσωποι πρεσβειών, εκπρόσωποι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλη την επικράτεια αλλά και το εξωτερικό, εκπρόσωποι περιφερειών και διευθύνσεων εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων και πλήθος κόσμου.
0 σχόλια